Tarta rustica

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2016 | 4718 vizualizari

 

Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta pentru cina!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg untura
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 1 cutie branza fagaras
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1 buc carnat picant
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica:

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se aseaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se aseaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se aseaza din loc in loc peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit apoi se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui praful de copt cu drojdie.

2

Se pot adauga in umplutura si alte ingrediente: ciuperci, dovleac etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:48

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:11

Ce grozav arata! Si ce preparat gustos pentru cina!

Catalina L 1

25.07.2016, 21:19

f reusita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta rustica cu prune